Compartim!

Compartim!

BLOG

Atenció: la informació corresponent a la Inter-col·legial de séniors, la podeu trobar a la web: http://www.intercolegial.cat/
___________________________________________________________________________________________________

Aquest blog vol ser un espai de trobada de les Comissions de Sèniors i Jubilats dels Col·legis d’Advocats, Economistes, Enginyers Industrials, Farmacèutics, Procuradors i Metges.
Els objectius d’aquesta iniciativa són divulgar les activitats d’oci i cultura, que organitzem les diferents comissions i estan obertes als companys i companyes sèniors de tots els àmbits professionals, i fomentar la participació i entre tots nosaltres

Nous cicles de la Comissió de Cultura dels EIC


Nous cicles de la Comissió de Cultura del Col·legi d’Enginyers sobre Cinema i Música
La Comissió de Cultura organitza aquest any, com ja va fer el 2011, un nou cicle sobre el llenguatge cinematogràfic i un altre sobre el llenguatge musical.

Ombres Mestres. Les lliçons dels grans del cinema – 2

El Cineclub Associació d’Enginyers coordina una nova sèrie de sessions del cicle “Ombres Mestres. Les lliçons dels grans del cinema”. Impartida per Pau Pérez Uslé, enginyer industrial i llicenciat en Direcció Cinematogràfica pel CECC, explica de forma il·lustrada, com l’anterior, certs mecanismes que els grans directors de cinema utilitzen per donar forma als seus films:

Sessió 1.- El Atrezzo. Elements essencials per la narració, no simple decorat.
Sessió 2.- Salts de la narració en el temps i en l’espai.
Sessió 3.- Jocs amb els espais.
Sessió 4.- Pel·lícules amb un leitmotiv.
Sessió 5.- Exprimint el so per ajudar a la narració.

Les sessions, de dues hores de durada, seran a les 18h dels dilluns que van del 16 d’abril al 14 de maig de 2012, inclusius, a la Sala de Formació del sisè pis de Via Laietana, 39, Barcelona (canvi de localització respecte l’any anterior).

Tarifa inscripció (cicle complert): 50 euros. Cal efectuar reserva de places (limitades) utilitzant la inscripció online o trucant per telèfon al 933 192 304 (de 9 a 14h i de 16 a 18h).   
  
Introducció als fonaments de l’estructura musical

Aquest curs està orientat a totes aquelles persones que desitgin descobrir els secrets estructurals que amaguen les obres compostes en els darrers tres segles. Quines són les formes musicals més importants? Com estan construïdes? Com han evolucionat en el temps? Què és el què fa que siguem capaços d’entendre el discurs musical? Quins recursos estructurals i expressius utilitzen els compositors per sorprendre’ns, emocionar-nos i en definitiva comunicar-se amb nosaltres?

Sessió 1: La tonalitat i la petita forma.
Sessió 2: El contrapunt imitatiu i la fuga.
Sessió 3: La forma sonata i la simfonia.
Sessió 4: El concert
Sessió 5: La forma en la música contemporània

Les sessions, de dues hores de durada, seran a les 18h dels dilluns que van del 8 d’octubre al 5 de novembre de 2012, inclusius, a la Sala de Formació del sisè pis de Via Laietana, 39, Barcelona (canvi de localització respecte l’any anterior).

Tarifa inscripció (cicle complert): 50 euros. Cal efectuar reserva de places (limitades) utilitzant la inscripció online o trucant per telèfon al 933 192 304 (de 9 a 14h i de 16 a 18h).